Foto: Annemieke van der Togt

Maidie van den Bos (Doorn 1982) is in 2007 afgestudeerd op de Willem de Kooning Academie te Rotterdam als interieurarchitect, met een grote interesse in het stedelijk en periferisch landschap. Na enkele jaren ontwerpen voor architecten, retail en events, werd de drang om met eten en natuur verhalen uit te dragen het belangrijkst. Sinds 2010 houdt zij zich bezig met het ontwikkelen van culinaire concepten.

In 2014 werden de eerste grondbeginselen voor Bloesembar gelegd, dat inmiddels binnen een passend curriculum voor zowel culturele, als commerciële opdrachtgevers wordt ingezet. 

Het opzoeken van de connectie van bewoners en het landschap waar zij in leven, en hoe die relatie vanuit historisch en toekomst perspectief tot stand is gekomen en zich ontwikkelt, ligt aan de basis voor de dranken die communiceren over cultuur, seizoen en plek.

Deze verhalen worden onderzocht en gedeeld in projecten voor samenwerkingen met gemeentes en instellingen, waar we het specifieke landschap delen met haar bewoners. Het creëren van toegevoegde waarde voor het theater en culturele evenementen, gaat, in combinatie met storytelling, in de vorm van een bescheiden, maar meeslepende performance, die zintuigen, tijd en plaats verbindt.

Daarnaast is de flora die verantwoordelijk is voor de smaken van de dranken die Bloesembar ontwikkelt, zodanig exclusief dat er op hoog culinair niveau mee gewerkt wordt voor commerciële opdrachtgevers als kwekers, airline cateraars en nationale en internationale chefs.

In Maidie’s werk is ruimte voor nostalgie en verwondering. Smaken gaan hand in hand met herinneringen en nieuwe ervaringen. Maar het grootste punt van focus is dat er met optimisme en betrokkenheid wordt gewerkt aan producten en ervaringen die zowel op het gebied van duurzaamheid, als sociaal maatschappelijk, impact veroorzaken.